Kickbox


Kickbox v našem društvu

Imamo začetno in nadaljevalno kickbox skupino namenjeno moškim in ženskam. Trening obeh skupin poteka ločeno, vendar ob istem terminu. Velik poudarek dajemo kvaliteti in strokovnosti vodenja treningov ter sistematičnosti učenja! Poleg vsega pa društvo odlikuje sproščeno in prijateljsko vzdušje.

Kickbox trening

V spodnjem videu si lahko ogledate nekatere vsebine, ki jih izvajamo na kickbox treningu:

Kickbox trening je sestavljen iz 3 delov (uvajalni, glavni in zaključni del):

  • V uvajalnem delu se ogrejemo z dinamičnim gibanjem, z razteznimi vajami in z vajami za moč. Prehod v glavni del se izvede s shadow boxingom, kickboxingom ali pa z različnimi vajami v paru.
  • V glavnem delu se izvaja učenje udarcev v vrsti, v parih na fokuse, izvaja se različne kombinacije udarcev v parih (napad, obramba, kontre), sparinge… Poleg tega pa vključujemo tudi kondicijske vaje z različnimi rekviziti, saj je za kickbox telesna priprava zelo pomembna.
  • V zaključnem delu se izvaja lažje vaje ponovitve tehnike, raztezanje…

Kickbox na splošno

Kickbox v širokem pomenu predstavlja skupino borilnih veščin, ki temeljijo na udarcih z nogo in roko in naj bi se razvil iz karateja, muay thaia in boksa. Kickbox v ožjem pomenu pa predstavlja tekmovalno športno panogo, sicer pa velja tudi za samoobrambno veščino in učinkovit način telesne priprave. Najmočnejša svetovna kickbox organizacija je trenutno WAKO in določa naslednje tekmovalne dicipline, v katerih lahko tekmujete tudi pri nas: semi contact, light contact, kick light, full contact, low kick, glasbene forme, K1.

Kickbox trening poteka ponedeljek, torek in četrtek v FTP centru, Tržaška cesta 132, Ljubljana.