FTP vadba


FTP vadba v našem društvu

Pri nas imamo dve obliki FTP-ja, torej vadbe funkcionalne telesne priprave:

  • Klasik FTP
  • Power FTP

Obe obliki sta primerni tako za dobro trenirane kot tudi za tiste z nekoliko slabšo telesno pripravo. Namenjeni sta tako moškim kot ženskam. Funkcionalno predstavlja gibanje, ki je naravno, varno in tudi vsakdanje uporabno (to ni izoliran trening mišičnih skupin, kar je značilnost fitnes vadbe). S FTP treningom razvijate svojo telesno pripravo (moč, vzdržljivost…), hkrati pa oblikujete tudi svoje telo, poskrbite za zdravje in družabno življenje. Trening vodi kondicijski trener, tako da je trening sestavljen strokovno, raznoliko in zagotovo tudi učinkovito.

Klasik FTP

V spodnjem videu si lahko ogledate utrinke s treninga:

Klasik FTP je vadba, ki traja 60 min. Trening je sestavljen ciklično, kar pomeni, da se ga postopoma stopnjuje in po 4-6 tednih v celoti spremeni. Na treningih se uporablja različne oblike vadbe (krožna, v serijah…) in pri tem uporablja različna sredstva (rekviziti, lastno telo, različna gibanja,…). Vse z namenom raznolikega in zelo učinkovitega načina razvoja vseh motorične sposobnosti (moč, vzdržljivost, gibljivost, ravnotežje…). Poleg izboljšanja telesne priprave, pa poskrbimo tudi za lepo oblikovano telo.

Power FTP

Power FTP je krajša različica FTP vadbe, ki tako traja 30min. Ta oblika je časovno racionalna, kljub temu pa zelo učinkovita pri razvoju moči, vzdržljivosti, hitrosti in pri oblikovanju telesa. Takšen trening temelji na intervalnih metodah treninga, kjer se prav tako uporablja različne rekvizite (uteži, trx,…), pa tudi lastno telo. Tudi Power FTP je zasnovan ciklično, stopnjevano in se ga na 4-6 tedne v celoti spremeni.

Spremljanje FTP vadbe

Pri vadbi uporabljamo tudi najnovejšo tehnologijo spremljanja obremenitve tistih vadečih, ki to želijo. Tako ves čas vadbe preko tablice in merilcev srčne frekvence lahko spremljajo intenzivnost v kateri se nahajajo in si tudi shranjujejo posamezne treninge kot dnevnik svoje vadbe. (Prikazano na spodnji slikci).