Shape kickbox


shape kickboxing

Shape kickbox

Trening shape kickbox je odličen trening za oblikovanje telesa in izboljšanje telesne priprave. Primeren je tako za ženske kot za moške. Trening je zelo zanimiv in hkrati učinkovit, saj zajema poleg vaj za moč tudi udarce z roko in nogo na vrečo ali na fokusare.  Trening je popolnoma varen, saj ne zajema borbe kot v borilnih veščinah! Predznanje ni potrebno, prav tako ne potrebujete lastnih rekvizitov (rokavice…) za trening. Tovrsten trening je oblikovan tako, da omogoča maksimalno izgorevanje maščob, dviguje našo vzdržljivost na višjo raven in seveda poskrbi za tonus ter obliko naših mišic.

Trening poteka torek in četrtek ob 19.45 do 20.30!

Funkcionalni trening

Poleg kickbox in shape kickbox treninga imamo v našem društvu izredno široko ponudbo funkcionalnih treningov. Izbirate lahko med sledečimi oblikami funkcionalnih treningov:

  • FTP boot camp
  • TRX Functional
  • Basic FTP
  • Open gym

Prijavi se!

V spodnjem videu si lahko pogledate predstavitveni film naših funkcionalnih vadb

Vse oblike so primerne tako za dobro trenirane kot tudi za tiste z nekoliko slabšo telesno pripravo. Namenjene so tako moškim kot ženskam. Funkcionalno predstavlja gibanje, ki je naravno, varno in tudi vsakdanje uporabno (to ni izoliran trening mišičnih skupin, kar je značilnost fitnes vadbe). Funkcionalna vadba razvija telesno pripravo (moč, vzdržljivost…), hkrati pa oblikuje tudi naše telo. S funkcionalnim treningom poskrbite za svoje zdravje, hrati pa tudi za družabno življenje. Trening vodi kondicijski trener, tako da je trening sestavljen strokovno, raznoliko in zagotovo tudi učinkovito.

FTP boot camp

Pri tej vadbi razvijamo vse telesne sposobnosti kot so moč, vzdržljivost, gibljivost, hitrost… Trening je oblikovan po principu boot campa. Vsebuje vaje z lastno težo kot tudi vaje z različnimi rekviziti kot so uteži, kettlebelli, trxi, žoge itd. Tako je trening vedno zanimiv in zabaven. Tovrstna funkcionalna vadba predstavlja srednjo do visoko stopnjo obremenitve in nam omogoča poleg oblikovanja telesa tudi pridobivanje kondicije.

TRX Functional

Je dobro poznan funkcionalni trening, pri katerem je večina vaj izvedenih z rekvizitom imenovanim TRX. Tako nam TRX lahko omogoča zmanjšati zahtevnost vaje, lahko pa nam uteži izvajanje vaje. Prav zato je takšen trening lahko prilagojen posameznikovim sposobnostim. Poleg tega je pomembna prednost vaj s TRXom, da krepimo stabilizacijo našega trupa. UPorabljamo pa tudi druge rekvizite za učinkovitejši trening. Vadba predstavlja sredno do visoko obremenitev in je koristna z vidika oblikovanja kot tudi razvoja kondicije.

Basic FTP

Ta trening je kondicijsko nezahteven. Osredotoča se predvsem na vaje raztezanja in mobilizacijo sklepov. V treningu se dela tudi na stabilizaciji telesa on osnovnih vajah za moč. Pri treningu se uporablja žoge, foam roler, elastične trakove itd. Je primeren za ljudi, ki veliko sedijo, za tiste v slabši formi, pa tudi za tiste z bolečinami v mišicah.

Open gym

S tem principom treninga omogočamo našim članom, da trenirajo lahko tudi samostojno kot v fitnes centrih. Vedno pa je v času open gyma prisoten trener, ki je na voljo za vprašanja in pomoč. Pomembna prednost open gyma pa je, da je vedno v dvorani napisan trening (lažji nivo in težji nivo), ki ga lahko naši člani izvajajo. Trening se mesečno spreminja in stopnjuje. Open gym poteka v času, ko v centru ne potekajo skupinske vadbe ali osebni treningi. Pri treningu so vam na razpolago proste uteži, kettlebelli, trx-i, žoge, boksarske vreče, kolebnice, elastike…