Kickbox


kickbox trening

kickbox vaje na vreče

Kickbox v našem društvu

Imamo začetno in nadaljevalno kickbox skupino namenjeno moškim in ženskam. Trening obeh skupin poteka ločeno, vendar ob istem terminu. Velik poudarek dajemo kvaliteti in strokovnosti vodenja treningov ter sistematičnosti učenja! Seveda je varnost na naših treningih tudi zelo pomembna. Poleg vsega pa društvo odlikuje sproščeno in prijateljsko vzdušje.

Trening poteka ob ponedeljkih 18.30-19.30 , ob torkih 18.30-19.45 in četrtkih 18.30-19.45 v FTP centru na Viču (Tržaška cesta 132, Ljubljana) . Potekata pa tudi dopoldanska termina ponedeljek in četrtek od 10.00 do 11.00 na isti lokaciji.

Ob torkih 18.30-19.45 in četrtkih 18.30-19.45 potekajo treningi kickbox tudi na lokaciji Bežigrad (Dunajska cesta 107, Ljubljana).

Za prve treninge potrebujete le športna oblačila in zagnanost. Preostalo opremo (rokavice, fokuse itd.) vam v začetku lahko posodi društvo.

Prijavi se!

Trening

V spodnjem videu si lahko ogledate nekatere vsebine, ki jih izvajamo na treningu:

Kickbox trening je sestavljen iz 3 delov (uvajalni, glavni in zaključni del):

  • V uvajalnem delu se ogrejemo z dinamičnim gibanjem (kolebnica ali različne vaje), z razteznimi vajami in z vajami za moč. Prehod v glavni del se izvede s shadow boxingom, kickboxingom ali pa z različnimi vajami v paru.
  • V glavnem delu se izvaja učenje udarcev v vrsti, v parih na fokuse, največkrat pa se izvaja različne kombinacije udarcev v parih za učenje napada, za učenje obrambe in učenje kontriranja. Pomemben del treninga so vaje na težke vreče in na hitre žoge, seveda pa trening vključuje tudi sparinge kickboxa in boksa, ki pa ni obvezen. Poleg tega pa vključujemo tudi kondicijske vaje z različnimi rekviziti, saj je za kickboxing telesna priprava zelo pomembna.
  • V zaključnem delu se izvaja lažje vaje ponovitve tehnike, raztezanje obremenjenih mišičnih skupin…

Kickbox na splošno

Kickbox v širokem pomenu predstavlja skupino borilnih veščin, ki temeljijo na udarcih z nogo in roko in naj bi se razvil iz karateja, muay thaia in boksa. Kickbox v ožjem pomenu pa predstavlja tekmovalno športno panogo, sicer pa velja tudi za samoobrambno veščino in učinkovit način telesne priprave. Najmočnejša svetovna organizacija je trenutno WAKO in določa naslednje tekmovalne dicipline, v katerih lahko tekmujete tudi pri nas: semi contact, light contact, kick light, full contact, low kick, glasbene forme, K1.

Več informacij o ceni najdete na povezavi Cenik